Keresés ebben a blogban

2019. február 22., péntek

2019-02-22

Mivel táplálkozunk? 2.

Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre. (1Pt 2,2)
Mi minden van a mi lelkünkben, gondolatainkban, ami teljesen felesleges, mint a strucc gyomrában az a sokféle holmi? Mert a mai ember épp ilyen válogatás nélkül lenyel mindent, még a vallásos élet területén is. Elé tesznek egy könyvet, ami okkult vallási, olvassa. Megveszi a gyereknek is, mert az érdekes. A gyerek is fogyasztja. S amit lenyelünk, az ránk lelkileg hat, nem valami közömbös dolog az sajnos, mert nem vagyunk struccok. A strucc gyomrában a csengő, nem csenget, megáll. De mireánk hat, amit fogyasztunk. Bennünket fertőz. Nem véletlenül mondja Péter apostol: "Hamisítatlan tej után - az Isten Igéje után - vágyakozzatok, azon növekedjetek!" Ne valami máson. Mi meg elfogyasztunk mindent, és aztán rányomja bélyegét magatartásunkra, gondolkodásunkra, viselkedésünkre, beszédünkre is. Egymás közti viszonyunkra rányomja az az olvasmány, látvány, műsor, amit a lelkünk befogad. Strucc módra sok mindent mi is bekapunk.
"Mint most született csecsemők - mondja Péter – a tiszta, hamisítatlan tej után vágyakozzatok", tegyük hozzá: Ne a világ szemetje után, hogy azon növekedjetek, ne a rossz táplálékokon. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Isten mindannyiunk életében dolgozni akar - ez az ő mindenkire vonatkozó igéje. Viszont ő személyre szóló igékkel akar dolgozni kifejezetten a te életeden is. Isten ma is tesz még csodákat? Naná hogy tesz. Azonban mindent az ő időzítése és akarata szerint. Hidd el, hogy Isten a te életedben is munkálkodik, csak kérd az ígéreteit és indulj el az ő erejével!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése