Keresés ebben a blogban

2019. március 4., hétfő

2019-03-04

Kapcsolat 5.

„Mert ahogyan az ember derekára csatolja az övet, úgy csatoltam magamhoz Izráel és Júda egész házát - így szól az ÚR -, hogy az én népem legyenek, hírnevem, dicséretem és tiszteletem növelésére. De ők nem hallgattak rám." (Jer 13,11)
A bensőséges kapcsolatot nem könnyű megszerezni Istennel, sőt nem megy fájdalom nélkül. A növekedés és fejlődés fájdalommal és néha szenvedéssel jár. Gondoljuk csak a sportolókra, meg kell fizetniük az árát annak, hogy megnyerjenek egy versenyt. Ugyanígy nekünk is meg kell fizetnünk az árat, és el kell viselnünk a fájdalmat, ha növekedni akarunk érzelmeinkben, lelkünkben, és kapcsolatainkban.
Ugyanez igaz Istennel való kapcsolatunkra is. Ez a kapcsolat felölel mindent. Amit mondunk, amit cselekszünk, mindent az Úr Jézus Krisztus nevében, az Atya iránti hála kifejezéseként kell tennünk.
A Jézussal való bensőséges kapcsolat nem jelenti azt, hogy nem lesznek szenvedéseink. A betegség továbbra is fájdalmat fog okozni, a rosszindulatú megjegyzések továbbra is el fognak szomorítani, feladataink elvégzése küzdelmet jelent számunkra. De van egy nagy különbség: Jézus velünk van ezekben a fájdalmakban. Jézus nélkül a kereszt földre nyom, Jézussal együtt hordozva fölemel, azaz közelebb visz az üdvösséghez! Mindez pedig örömöt ad. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Isten megteremtette az embert, mégpedig saját képmására alkotta, ami annyit tesz, hogy az ember Isten küldötte, eszköze, képviselője ebben a világban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése