Keresés ebben a blogban

2019. március 28., csütörtök

2019-03-28

Helyes döntések

„Amikor látták az izráeliek, hogy bajban vannak, mert megszorongatták a hadinépet, barlangokban, üregekben, kősziklák között, sziklahasadékokban és vermekben rejtőzött el a nép, és voltak héberek, akik átkeltek a Jordánon Gád és Gileád földjére. Saul pedig még Gilgálban volt, és az egész hadinép remegve sorakozott mögéje. Azután várt hét napig: addig az időpontig, amit Sámuel megadott. De Sámuel nem érkezett meg Gilgálba, a nép pedig széledezni kezdett mellőle. Akkor ezt mondta Saul: Hozzátok ide az égőáldozatot és a békeáldozatot! És bemutatta az égőáldozatot." (1Sám 13, 6-9)
Egy éve volt már király Saul. Kevés idő, mégis sok mindenre elég, sok minden kitisztul, alakul vagy éppen elmúlik egy év alatt. Egy szempillantás, és máris második évbe lépett Saul királysága. Jonátán lerontja a filiszteusok oszlopát, ennek egyenes következménye a harc! A filiszteusok nem tűrik az őket ért veszteséget. Méltó fia Saulnak Jonátán. Nem tétovázik, ha Isten ügyéről van szó. Gilgál. Ide kell menni. És jöjjön, aminek jönnie kell. Nem tétlenkedik az ellenség sem. Sajnos gyakran a hitünk és szellemiségünk tesz dölyfössé. Soha nem szabad alábecsülni a ránk váró kihívásokat!  Elcsügged a nép az óriási túlerő láttán! Ezt az érzést is jól ismerjük. Itt nem lehet győzni. Bújjunk el! És már mindenki csak a saját életét, egzisztenciáját akarja menteni. Elveszti a fejét még Saul, a vezető is. Nem tudja Sámuelt kivárni, széled a nép. Félnek. Ilyenkor lehet igazán hibázni, és hibázik is Saul.
Dölyfösség, alábecsülés, félelem, türelmetlenség mind-mind a rossz döntések forrása lehet. Kérjük az Urat, hogy mindezektől is őrizze meg a mi szívünket és segítsen nekünk helyes döntéseket hozni életünk küzdelmeiben. (Angyalossy Zsoltné)

A nap gondolata:

Gyakorolnunk kell a Szentíráson való elmélkedést. Ahogy egy jó szakács hagyja, hogy a ragu rotyogjon egy ideig, azért, hogy minden íze előjöjjön, nekünk is időt kell hagynunk arra, hogy elménk átitatódjon a Szentírással, míg az részünkké válik. Amikor ez megtörténik, meglátjuk, hogyan kezdenek megváltozni a dolgok…

A skype találkozó részletei


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése