Keresés ebben a blogban

2019. április 12., péntek

2019-04-08

 Békéltetés szolgálata

Mindez pedig Istentől van, aki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és aki nekünk adta a békéltetés szolgálatát. (2Kor 5,18)
Egy lelkipásztor egy férfival beszélgetett a lakásában, amikor lépteket hallottak. Az ajtó kinyílt, és a lelkipásztor fia lépett a szobába. A férfi a kisfiúhoz fordult, és kérdést tett föl neki: Kisfiam, ha apukád és anyukád vitatkozik, te mit csinálsz: anyukád mellé állsz, és együtt harcolsz apukád ellen, vagy apukád mellé állsz, és együtt harcolsz anyukád ellen. Kis csönd következett, majd így szólt a prédikátor fia: Egyik oldalra sem állok. Ott maradok középen, és próbálom lecsillapítani a vitatkozást.
Mi nem tudunk igazi békét, igazi kibéküléseket előidézni, de Isten, Krisztus lénye, az Ő Igéje igen! Békéltetnünk tehát nem elsősorban embereket kell emberekkel, hanem az embereket Istennel. Mert ebből következik az emberi kapcsolatok igazi változása! A bennünk lévő Isteni békességnek meg kell látszódnia! Ennek lesz békéltető hatása! Így találhatnak rá mások is a békesség igazi forrására, Jézusra. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Jézus Krisztus a békesség Ura. Ez a békesség azonban ebben a világban nagyon sokszor harcot jelent, kemény küzdelmet: a hit harcát, Jézus Krisztus ügyének bátor felvállalását, ezáltal sok területen hitbeli döntést, bizonyságtevő választást, meghasonlást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése