Keresés ebben a blogban

2019. november 11., hétfő

2019-11-11

„Mert a pap ajkai őrzik az Isten ismeretét, és tanítást várnak szájából, hiszen a Seregek Urának követe ő! De ti letértetek erről az útról, és tanításotok miatt sokan elbuktak. Megrontottátok a Lévi szövetségét - mondja a Seregek Ura. Ezért én is megvetetté és megalázottá teszlek benneteket az egész nép előtt, mert nem ügyeltetek útjaimra, és személyválogatók vagytok, amikor útmutatást adtok." (Mal 2:7-9)
Isten szolgájának lenni hatalmas felelősség. Papként, lelkipásztorként különösképpen. Már-már tökéletességet várnak tőlük az emberek. Árgus szemek figyelik őket, hogy mikor hogyan viselkednek, mit mondanak, mit nem mondanak, hogy beszélnek a körülöttük élőkhöz, milyen a viszonyuk a családtagjaikhoz vagy éppen az idegenekhez.
Nincs tökéletes ember. A lelkész sem az. A legjobbnak, a legodaszántabbnak, a legbuzgóbbnak tűnő sem az. Ne is várja senki egyiküktől sem.
Kedves lelkészek! Sokszor emberi elvárások vesznek körül titeket. Nem ritkán ellentmondanak ezek az elvárások egymásnak. Ki ezt, ki azt szeretné. Ne erre tekintsetek. Hanem az Úrra! Az Ő elvárásait, akaratát keressétek. Az Ő útját járjátok és mutassátok meg embertársaitoknak is a helyes irányt. A Seregek Urának, a hatalmas Istennek a tanítását adjátok tovább, ne azt, amit ti gondoltok, vagy mások hallani szeretnének. Személyválogatás nélkül mutassatok utat. Nagy felelősség ez.
Kedves testvérek, kik ismertek egy vagy több lelkészt! Szoktatok imádkozni lelki vezetőitekért? Vagy csak a botlásaikat számoljátok? Akár lelkész valaki, akár nem, van feladatunk bőven. Ezek közül a legfontosabb a szoros kapcsolat Urunkkal, akaratának keresése, hirdetése, megvalósítása. Nem tűnik könnyűnek, mégis legyünk ezen naponként… (Katona Béla)

A nap gondolata:

Két rendíthetetlen pillérre épült Jézus magatartása. Az egyik az Atyától való függés, a benne való teljes bizalom, a neki való feltétlen engedelmesség. Ettől nem lehetett eltéríteni. A másik: kimondhatatlan szeretet azok iránt is, akik bántották. Ez az elfogadó, megbocsátó szeretet azonban nem jelentette azt, hogy minden igazságtalanságot szó nélkül tűrt volna. Adott esetben megszólalt és leleplezte a hamisságot, de még ezt is mindig a támadó érdekében tette, őt szembesítette az igazsággal. Kérjük el tőle mi is ezt a józan béketűrést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése