Keresés ebben a blogban

2019. november 12., kedd

2019-11-12

„Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. De el fog jönni az Úr napja, mégpedig úgy, mint a tolvaj, amikor az egek recsegve-ropogva elmúlnak, az elemek égve felbomlanak, a föld és a rajta levő alkotások is megégnek. Mivel pedig mindezek így felbomlanak, milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek, akik várjátok és siettetitek az Isten napjának eljövetelét, amikor majd az egek lángolva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak! De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyben igazság lakik." (2Pt 3:9-13)
             Lesz világvége! Ez egy olyan mondat, ami sok templomba járót is megdöbbent. Pedig lesz. Nem azért, mert én most ezt mondom, hanem mert az Úr kijelentette számunkra. A Biblia több helyén olvashatunk róla.
             Egyébként világos, hogy aminek kezdete van, annak vége is lesz egyszer. Ilyen a világ is. Az Úr napja – így nevezi Igénk a világ végét. S ebben ott van övéi számára a megnyugtató üzenet: ha az Úr napja lesz, akkor az Úrral való kapcsolatom fog megmenteni is. Félelmetes az, ami vár, de az erős Isten kegyelmében bizakodunk.
             Új ég és új föld: ez a reményünk. Istenünk ígérte, Ő pedig nem hazudik. Lesz világvége, melynek pontos dátumát nem tudjuk ugyan, de ez is így van jól. Legyünk készen! Vegyük komolyan! És örüljünk neki, mert abban már igazság fog lakni a jelenlegi bűntől átitatott csalárdság, gyarlóság helyett. Isten megtérésre hívja a nélküle elveszett embert. Halld meg szavát, add át üzenetét másoknak és várd a világvégét hittel, reménnyel! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Gondoljunk azokra és imádkozzunk értük, akiknek életbe vágóan fontos a küldetésünk, hogy az örömhír eljusson hozzájuk, mert a pokol hevétől menekíti meg őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése