Keresés ebben a blogban

2019. november 15., péntek

2019-11-13

 „A mi Urunk hosszú tűrését pedig üdvösnek tartsátok, ahogyan szeretett testvérünk, Pál is megírta nektek - a neki adott bölcsesség szerint -, szinte minden levélben, amikor ezekről szól. Ezekben van néhány nehezen érthető dolog, amelyeket a tanulatlanok és az állhatatlanok kiforgatnak, mint más írásokat is a maguk vesztére. Ti tehát szeretteim, mivel előre tudjátok ezt, vigyázzatok, hogy az elvetemültek tévelygései el ne sodorjanak, és saját biztos meggyőződéseteket el ne veszítsétek. Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében. Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban!" (2Pt 3:15-18)
         Péter szerint apostoltársa, Pál leveleiben van néhány nehezen érthető dolog. Szerintem ez a gondolat a teljes Szentírásra érvényes. Ám ez nem arra való, hogy kiforgassuk a megírt szavakat, mondatokat. Sokkal inkább alázatra kell intsen bennünket.
         Úgy van ez, mint amikor két templomba járó ember beszélget. Az egyik így szól társához: - Te, engem annyira zavar, amit nem értek a Bibliában!
Mire ezt a választ kapja: - Tudod, engem meg sokszor az zavar, amit értek belőle.
         Ha értjük az előbbi párbeszéd üzenetét, akkor igazán alázatos szívvel lehetünk a már megértett bibliai igazságok felé és még ettől is alázatosabban kereshetjük annak értelmét, amit pillanatnyilag nem tudunk felfogni.
         Ne sodorjanak el bennünket mások tévelygései! Olykor nagy hangon harsogják igaznak vélt gondolataikat embertársaink. Engedjük át ezeket is az Úr és az Ő szava szűrőjén. Növekedjünk Istenünk kegyelmében és törekedjünk egyre jobban megismerni Megváltó Krisztusunkat, akkor nem sodortatunk el! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Gondolj bele, ha Isten mindent elmondott volna, amiken keresztül kellett menned ahhoz, hogy eljuss oda, ahol most vagy, meg tudtál volna birkózni vele? Ő tudja, hogy mennyi idő kell hozzá, és milyen nehéz lesz – ezért hallgat. Ha előre megmutatná az egész életedet, elájulnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése