Keresés ebben a blogban

2019. december 13., péntek

2019-12-13

Egy ember, név szerint Anániás, feleségével, Szafirával együtt eladott egy birtokot, és az árából feleségének tudtával félretett magának, egy részét pedig elvitte, és az apostolok lába elé tette. (ApCsel 5,1-2)
Anániás és Szafira – kiderül az igeszakaszból – férj és feleség voltak. Összebeszéltek azzal kapcsolatban, hogy mit mondanak adományukról. Egyféleképpen akartak beszélni. Ugyanazt az egyébként valótlan dolgot akarták állítani a közösség vezetőinek, az apostoloknak. Hazudni akartak és meg is tették. Úgy, ahogy egymással megegyeztek benne.
Milyen nagyszerű lenne, ha egység, egy irányba húzás jellemezné ma is a házasságban élőket. Persze nem úgy értem, hogy a stiklik, a svindlik kapcsán legyen egység. Nem, abban nem kellene, hogy egyek legyenek a házastársak, a családtagok. Abban olyan jó lenne, ha az egyik fél azt tudná mondani már a másik bűnös, gyarló felvetésére, hogy te, nem kellene ezt így csinálnunk. A mindent látó Isten előtt nem lehet kedves az, amit tenni készülünk.
Csakhogy ezeket a szavakat nehéz megvalósítani. Ám mégis ez a helyes, az Úrnak tetsző. Kérjünk Tőle erőt, hogy így élhessünk! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Légy tiszta! Mielőtt találkozhatnál Istennel, néhány érzelmi és szellemi szemetet ki kell dobnod. Meg kell szabadulnod az életedben lévő bűzlő dolgoktól. Úgy tudsz megszabadulni a szeméttől, ha megvallod a bűneidet Istennek és Vele egyetértésben te is úgy gondolod, hogy amit tettél, rossz volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése