Keresés ebben a blogban

2020. július 20., hétfő

2020-07-20

„a szeretni való beszéd"

„Nagyon tiszta a te beszéded, szolgád szereti azt. (Zsolt 119,140)

Sokféle beszédet hallunk, és sokat is beszélünk. Régebben sokkal kevesebbet beszéltek az emberek. De akkor is volt tiszta beszéd is, és olyan is, ami nem volt tiszta.

A zsoltáros arról vall, hogy érti, érzi, hogy Isten beszéde tiszta, nagyon is tiszta. És megvallja, hogy ő bizony szereti ezt a tiszta beszédet.

Egy időben hallgattam kabaré adásokat, de megelégeltem, mert rendszeresen igazi humor helyett kétértelmű, félreérthető, ahogy gyakran mondjuk „sikamlós" olcsó szövegek töltötték ki a műsort. Ez nem humor. Inkább bosszantottak ezek, mint nevettem volna rajtuk, bár a közönség hallhatóan jól mulatott.

Te milyen beszédeket hallgatsz? És milyen beszédet szeretsz? Tudod-e, hogy nem mindegy, hogy mi megy be a füleden, és mi ragad meg a szívedben? Hiszen ezek fognak meghatározni téged.

Aki a 119. zsoltárt írta, lásd: több oldalon keresztül Isten igéjét dicséri roppant változatosan. Teheti, tudja is tenni, de szíve bizonyosan tele van ezzel a gazdagsággal: szereti Isten tiszta beszédét! Szeresd te is és beszélj te is ily tisztán! (Böttger Antal, Verőce)

A nap gondolata:

Kész vagy befogadni Isten Igéjének áldását az életedbe? Gyere figyelmes, nyugodt, tiszta és engedelmes hozzáállással! Ez készít fel téged Isten Igéjének és a benne ígért áldások befogadására.

1 megjegyzés: