Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 3., vasárnap

2017-09-02

 Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. Vigyázzatok, virrasszatok! Mert nem tudjátok, mikor jön el az az idő. Amit pedig nektek mondok, azt mindenkinek mondom: Vigyázzatok! (Márk 13:31,33,37)
Mai világunkban rengeteg impulzusnak vagyunk kitéve. Tudatosan és tudattalanul egyaránt. Vannak, amiket mi magunk gerjesztünk, táplálunk, van, amit elkerülhetnénk, de nem tesszük. Rengeteg az információ, úgy a testiekben, mint a lelkiekben is. És bizony próbálnak minket megvezetni. A gonosz, a diabolosz annyit jelent: szétdobáló. Bizony életünk egészét ha nézzük, eléggé szét van dobálva, elég sok benne az összevisszaság, mert oly sokszor nem vagyunk óvatosak, és nem vigyázunk kit és mit engedünk az életünkbe, családunk, szeretteink, gyülekezetünk életébe.
Ezért mondja ma igénk: Vigyázzatok! Vigyázunk? Miben vigyázunk? Vigyázunk mi bizony a testiekben, hogy meg legyen a mindennapi betevő, legyen pénz, legyen ez meg az. De a lelki életünkre mennyire vigyázunk? Mennyire figyelünk oda? Tudjuk-e, hogy nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, ami az Istentől jön?
Továbbá van-e valamiféle mérce, vagy szűrő bennünk, ami megszűri a világból jövő információkat, támadásokat? Az evangélium azt mondja: Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. Itt az igazi mérce, ami nem múlik el, az Isten beszéde, tanítása, mely kősziklaként megáll, és jöhet az életnek bármilyen vihara erősen állni fog. Erre kell támaszkodni, erre az ismeretre, hitbeli meggyőződésre.
Van-e a hitben ismereted? Mert csak ezen ismeret által tudsz igazán vigyázni az életedre.
Testvéreim! Legyünk éberek, éljük meg a nekünk adott kegyelmi időt, vigyázzunk, hogy senki meg ne tévesszen bennünket, tápláljuk ne csak a testünket, hanem a lelkünket is. /P.Sz./

A nap gondolata:

Hatalmas Istened van, gazdag Istennek vagy a sáfára, tudhatod, hogy nincs mitől félned, Isten a legnagyobb hatalom földön és mennyben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése