Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 15., péntek

2017-09-15

 „Veled voltam mindenütt, amerre csak jártál...!" (2Sámuel 7,9)
Dávid király életének egy fontos részébe nyerhetünk bepillantást, amikor a mai igénket olvassuk. Izráel történetének ő a valaha volt egyik leghíresebb királya. Az ő nevét általában mindenki ismerni szokta, egyébként még nem hívő körökben is. Ám úgy gondolom, hogy gyakran fenyeget bennünket az a veszély, hogy addig ismerjük Dávid életét, amíg le nem győzi a híres, és rettegett filiszteus harcost, Góliátot.
Ám, hogy mi is történt ezután, arról gyakran elfeledkezünk. Pedig nem volt egyszerű az ő története. Dávid királynak igen komoly veszélyekkel kellett szembenéznie.
A legjobb barátjának, Jónátánnak az apja, Saul király meggyűlölte. Halálra kerestette, kis híján megölette. Gondoljunk csak bele, milyen tragédia lehetett ez Dávid számára. Az a személy, akire felnézett, aki tulajdonképpen felkarolta, fiaként szerette… most meggyűlölte őt, és az volt a legfőbb vágya, hogy kioltsa az életét. Milyen fájdalom ez, milyen tragédia, amikor valaki szeret minket, felkarol, támogat, aztán csak egyik pillanatról a másikra az ellenségünkké válik. Aki valaha szeretett, az most gyűlöl engem, és menekülnöm kell előle.
Újabb próbatétel volt az életében, hogy el kellett foglalnia Jeruzsálemet. Emellett pedig voltak itt még kihívások, nehézségek, csaták.
Mindezen nehézségek, próbák után pedig Nátán próféta által megszólítja őt az Úr. Van még feladata! El kell kezdenie a templomépítést. De nem egyedül. Az Úr arra irányítja a figyelmét, hogy egy dolgot semmilyen körülmények között ne felejtsen el! Ez pedig a következő: „Veled voltam mindenütt, amerre csak jártál...!" Ezt el ne felejtsd a mai napon! Veled lesz Istened, mindenütt, amerre csak jársz. Eddig is veled volt, ezután is veled lesz, ahogyan Dáviddal is volt. (Simon Döme)

A nap gondolata:

Fedezd fel, hogy a mai napon is veled lesz mindenütt az Úr!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése